Ιστορία συλλόγου

Από το 1958 οι φίλοι της Α.Ε.Κ. Αθηνών, κάτοικοι των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Περιστερίου, σύχναζαν στην πλατεία Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω. Στις 15 Μαΐου του ίδιου έτους, με την επιμονή του κ. Χρονά Διονυσίου φαρμακοποιού, πείστηκε ο Μάρκος Ανδρέας να ιδρύσουν τον Σύνδεσμο της Α.Ε.Κ. Δυτικών Προαστίων. Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο υποδηματοποιείο του Παντελιάδη Ιωάννη. Εκεί έγινε η εκλογή των παρακάτω: Χρονάς Διονύσιος (πρόεδρος) και μέλη Αβραμίδης Ηλίας, Χωριανόπουλος Μιχαήλ, Προδρόμου Αλέκος, Βλάχος Βασίλειος, Μπεïόγλου Θεόδωρος, Βελισαράκος Νικόλαος, Βελισαράκος Ευάγγελος και Μάρκος Ανδρέας. Αυτή είναι η Πρώτη Επιτροπή του Συνδέσμου Α.Ε.Κ. Δυτικών Προαστίων (Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Περιστέρι).

Το 1964 ιδρύθηκε από φίλους της Α.Ε.Κ. Περιστερίου ο “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ” με διοίκηση: Ζορμπάς Δημήτριος (πρόεδρος), Ιωάνου Αθανάσιος (αντιπρόεδρος), Βεΐζης Δημήτριος (γενικός γραμματέας) και μέλη Δουλγερίδης Ιωάννης, Παναγόπουλος Σπυρίδων, Σιακαβέλης Γεώργιος και Σύρρος Σύρρος. Στην παραπάνω διοίκηση προστέθηκε και ο Ιωάννου Γεώργιος, πρώην αντιδήμαρχος Περιστερίου. Κατόπιν ενεργειών από την Α.Ε.Κ. Περιστερίου, από Βεΐζη και Σταυρόπουλο και από την Α.Ε.Κ. Δυτ.Προαστίων Μάρκο Ανδρέα και Μπεϊόγλου Θεόδωρου, άρχισαν συζητήσεις για την ένωση των δυο συνδέσμων. Με την προσπάθεια των παραπάνω προσώπων και του Τσακουλέρη Θεοδώρου, κατόρθωσαν να ενωθούν οι σύνδεσμοι με την επωνυμία “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ”.

Αφιλοκερδώς η δικηγόρος Δεμερούκα Αλεξάνδρα, σύνταξε το 1965 ιδρυτική πράξη του καταστατικού που θα λειτουργούσε ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. Έγινε προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Χρονά Διονύσιο και το πρώτο βήμα τους ήταν να εγκατασταθούν στην οδό Θηβών. Η τότε πορεία του νεοσύστατου συνδέσμου ήταν να ενοικιάζει λεωφορεία κάθε Κυριακή να πηγαίνουν ομαδικά οι φίλαθλοι στο γήπεδο που έπαιζε η Α.Ε.Κ. Αθηνών. Κάποιες Κυριακές όμως που έπαιζε εκτός έδρας η ομάδα, γίνονταν εκδρομές, στην Αρχαία Ολυμπία, Μυκήνες, Έδεσσα κ.λ.π. Την 21η Απριλίου 1967 λάβαμε εντολή από την τότε κυβέρνηση δια μέσω της Αστυνομίας να παραδώσουμε τις σφραγίδες και να κλείσουμε τα γραφεία. Έτσι κι έγινε. Κλείσαμε τα γραφεία, όμως ο πρόεδρος κ. Χρονάς, δεν δέχτηκε να κατεβάσουμε ποτέ την πινακίδα, γιατί δεν ήθελε το ΜΕΤΕΡΙΖΙ της Α.Ε.Κ. να μην υπάρχει. Πράγματι, μας άφησαν την πινακίδα και το ενοίκιο του συνδέσμου το πλήρωνε μόνος του ο κ. Χρονάς.

Το 1972 επαναλειτούργησαν οι σύλλογοι και τα σωματεία. Τότε ο Σταυρόπουλος Βασίλειος, ο Παπαγεωργίου Γεώργιος, ο Τσίκας Διονύσιος και ο Μαυροκέφαλος Χρήστος, επισκέφθηκαν τον τότε Γραμματέα, Μάρκο Ανδρέα, για να επαναλειτουργήσουν τον σύνδεσμο. Πράγματι, επαναλειτούργησε με συμβούλιο τους προαναφερόμενους και πρόεδρο τον κ. Χρονά. Τα γραφεία στεγάστηκαν επί της οδού Αγ.Τριάδος 122 μέχρι το έτος 1999. Από τότε μέχρι και σήμερα, με διάφορες μορφές που πήρε το καταστατικό του συλλόγου, εγκαταστάθηκαν επί της οδού Παρθενίου 89. Κύρια πρόσωπα με μεγάλη αγάπη και πολύ εργασία ήταν οι: Σταυρόπουλος Βασίλειος και Μάρκος Ανδρέας.

Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε από το Δήμο Περιστερίου, το κλειστό γυμναστήριο της Ανθούπολης ”ΚΑΡΒΟΥΝΟ”, για αποκλειστική χρήση των τμημάτων του Συλλόγου. Το γυμναστήριο ανακατασκευάστηκε πλήρως και πλέον είναι ένας χώρος που διαθέτει γήπεδο μπάσκετ με παρκέ, καθώς και σύγχρονο γυμναστήριο με δαπάνες των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Ρόστερ

Διοίκηση & Προπονητές

Φωτογραφίες